Team Building Korporat &
Program Rekreasi Luar sekolah

Di Cherating Lagoona Villa banyak kemudahan-kemudahan tersedia seperti Banglo, Chalet, Dorm, kemudahan kursus dan seminar, surau, dewan makan, Cafeteria, tapak perkhemahan dan lain- lain lagi.

Chalet

12 buah chalet boleh menampung 56 orang dalam satu masa. Bergembira bersama ahli keluarga sambil menginap di chalet yang disediakan.

Dorm

4 buah dorm ini mengambil sempena nama-nama bunga seperti akasia, bamboo, orkid, mawar dan melur. Dorm yang dilengkapi tandas dan kipas. Bersuaian dengan  bajet anda. Kesemua dorm ini boleh menampung seramai 108 orang pada satu masa.

Dewan Seminar

Dewan seminar yang luas dan selesa, mempunyai pendingin hawa, projektor, meja dan kerusi. Mampu memuatkan sehingga 130 orang pelajar dalam satu-satu masa

dapur memasak

Dapur untuk pengunjung gunakan bagi menyediakan makanan dan minuman juga turut disediakan.

Previous slide
Next slide

padang

Mempunyai keluasan padang sesuai untuk pelbagai aktiviti luar seperti sukaneka, street soccer dan latihan kawad kaki.

dewan terbuka

Dewan ini pelbagai guna seperti majlis kahwin, kursus, dewan makan dan pelbagai majlis  boleh menampung kira-kira 200 orang pada satu-satu masa.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

obstacle race

Memupuk semangat kerjasama antara kumpulan. Mencabar mental dan fisikal peserta dengan halangan-halangan yang mencabar dan lasak. Memberi pengalaman menyeronokkan disambing mengeratkan hungungan kekeluargaan diantara peserta.

surau

Surau juga disediakan oleh pihak Lagoona Resort untuk memudahkan pengunjung menunaikan ibadat

kemudahan tandas

Terdapat 9 buah tandas di sekitar Lagoona Resort yang boleh  digunakan oleh pengunjung