Tentang Kami

Visi Syarikat 2019-2021

Untuk menjadi kem “Team Building“ dan rekreasi outdoor paling popular di Malaysia.


Menjadi paling popular bermaksud peningkatan kualiti servis , fasiliti yang lengkap, pilihan aktiviti outdoor yang pelbagai, pengalaman yang menyeronokkan  dan nilai-nilai kerjasama berpasukan yang baik.

Misi Syarikat 2019-2021

 • Memberikan latihan kem yang selamat dan diselia oleh jurulatih resort
 • Mempromosikan nilai-nilai murni dan terpuji perlu yang ada dalam aktiviti kerjasama berkumpulan.
 • Menawarkan peluang pekerjaan dan ruang kolaborasi bersama pemain industri setempat
 • Memberi sumbangan penting dan tarikan baru industri pelancongan khususnya di Cherating, Pahang.

Ringkasan Eksekutif

Cherating Lagoona Villa Resort diasaskan pada tahun 1995 di kawasan lokasi perlancungan stratergik, cherating, Pahang. Berkonsepkan resort mampu milik Lagoona villa resort, mneyediakan kawasan resort perlancungan untuk bercuti, tapak perkemahan untuk menjalakan pelbagai aktiviti.

Bermula dengan hanya 12 unit chalet dan sebidang tanah 6 ekar. Dari masa ke semasa lagoon villa resort membuat pelaburan dengan membeli tanah sekitarnya menjadikan keluasan keseluruhanya 11 ekar.

Dari masa ke semasa pihak pengurusan menambah beberapa fasiliti seperti 5 buah dorm berkapasiti 103 orang dalam satu masa, dewan terbuka, tandas padang, dan ruang reception. Pada tahun 2018 Lagoona Resort membuat satu lagi pelaburan dewan seminar berhawa dingin yang memuatkan 74 orang dalam satu masa termasuk kerusi dan meja.Pada tahun 2018 juga lagoon resort mempbuat pelaburan dengan melabur dalam sebuah rumah jenis semi-d berhadapan dengan resort unutk dijadikan homestay.

Kapasiti keseluruhan chalet dan dorm memuatkan 160 orang dalam satu masa. Selain chalet dan dorm lagoon villa resort juga menyediakan tapak perkhemahan.

Rekod tertinggi tetamu yang pernah hadir dalam lagoon villa resort adalah hamper 400 orang dalam satu masa melibatkan penyewaan 5 dorm, 50 biji khemah dan 12 challet.

Pada tahun 2019, pihak lagoon villa resort menukarkan market segmentation daripada resort mampu milik kepada niche yang lebih specific iaitu resort yang berkonsepkan camping dan training camp. Jesteru itu satu penjenamaan semula nama resort dibuat dengan branding yang lebih jelas iaitu lagoon resort training camp.

Rancangan projek training camp ini adalh untuk mencipta killer product dan mensasarkan golongan yang lebih luas selain sekolah, syarikat korperat, agensi kerajaan dan ngo-ngo termausk badan pertubuhan politik.

Untuk menjayakan  rancangan ini sebanyak 10-20 obsticle race dirangcang untuk dibina dikawasan resort secara berperingkat. Fasa pertama projek ini adalah menyediakan 10 obsticel race pertama yang bermula pada 20 december 2018 dan dijangka siap sebelum bulan februari. Termasuk dalam projeck fasa pertama ini adalah penambakan kolam sedia ada untuk dijadikan kawasan permainan soccer mud.

Kawasan semula jadi resort berhadapan lagoon pantai, sungai, dan kawasan hutan bakau yang semula jadi dan kawasan resort yang luas menjadikan kawasan ini sangat sesuai unutk dibangunkan sebagai training camp dan obstacle race.

Terdapat 7 kunci aktiviti yang ditawarkan di lagoon resort bermula febuari 2019.

 • Aktiviti jungle trekking hutan bakau dan aktiviti menjerat ketam.
 • Aktiviti berkayak di lagoon pantai.
 • Permainan obstacle race.
 • Permainan bola sepak lumpur
 • Aktiviti membina raket buluh dan berakit di kawasan sungai semula jadi di dalam kawasan resort.
 • Management game berlokasi di dewan seminar atau dewan terbuka.
 • Aktiviti perkemahan.

 

Untuk menjayakan resort berkonsepkan training camp ini juga  pihak pengurusan sedang melatih 3 orang trainer untuk mengemudi dan melatih para peserta sepanjang program yang dirancangkan.

Untuk ini 6 kempen iklan baru dihasilkan dengan ojectif dan target latar belakang pelaggan yang berbeza untuk ditawarkan pada tahun 2019.