Permainan Untuk Bermain Bersama Sebagai Satu Pasukan | MAFIA

Team Building Malaysia @ Cherating Lagoona Villa Resort

Aktiviti ice breakers dan permainan teka teki mempunyai peminat tersendiri, tetapi kadang-kala apa yang sebenarnya tuan perlukan adalah untuk berkumpul bersama dalam satu kumpulan, dan bermain. Sini di Cherating Lagoona Villa Resort, menggalakkan permainan sudah menjadi sebahagian daripada kami! Apabila tuan bermain dalam satu pasukan, tuan sedang membina dan mengukuhkan hubungan sosial, dimana bekerja secara bersama menjadi pengalaman yang dapat memberi manfaatkat langsung. Berpenganf pada kepercayaan ini, kami sangat teruja untuk kongsikan permainan percuma untuk tuan bermain bersama pasukan tuan apabila tiba masanya kemudian hari dimana tuan perlu bersantai dan menikmati keseronokkan.

Memperkenalkan: MAFIA

Tuan mesti rasa seronok menonton cerita berunsur seram bukan? Bayangkan bagaimana pula apabila tuan sendiri yang melaluinya melalui pengembaraan reality? Baiklah, konsep permainan mafia ini mengingatkan kita pada keseronokan melibatkan diri dalam misteri atau pengembaraan memburu, tanpa perlu meninggalkkan pejabat tuan. Set persekitaran seperti dalam movie Godfather,objektif permainan ini adalah untuk menangkap seorang pembunuh mafia yang mengancam manusia di bandar-bandar sebelum orang ramai menjadi mangsanya.

Permainan mafia ini boleh di muat turun dan memerlukan sekurang-kurangnya lapan orang, tetapi apayang lebih seronok lagi apabila apabila orang ramai melibatkan diri untuk bermain bersama, jadi kumpulkan semua orang dan main sebagai satu pasukan! Permainan ini boleh dijalankan dalam bilik konferen, konsep ruang pejabat yang terbuka atau bilik kecemasan. Satu-satunya penekanan yang haru dititikberatkan adalah ruang yang mencukupi untuk semua peserta menyimpan kad mereka yang tersorok daripada satu sama lain.

Jadi bagaimanakah permainan ini dijalankan?

Permainan gaya mafia ini mengambil tempat melalui dua persekitaran, ‘malam” dan “siang”. Pada permulaan permainan seorang godfather dipilih. Godfather tersebut akan betindak sebagai narator cerita, melukis imej-imej bayangan untuk para pemain dan menjejaki peranan setiap idividu. Setelah seorang Godfather dipilih, mereka akan memberitahu penduduk bandar tersebut untuk “pergi tidur,” yang dimana semua pemain lain mesti menutup mata mereka. Godfather itu kemudiannya akan mengagihkan kad kepada setiap pemain yang akan memikul peranan melalui kararakter yang berbeza. Pembunuh upahan, doctor dan detektif dipilih, sementara yang lain akan diberikan kad peranan sebagai penduduk bandar.

Sepanjang permainan ini, menjadi tugas pembunuh upahan adalah untuk cuba mendakati dan “membunuh” semua pemain lain, tugas doktor pula adalah cuba untuk menyelamatkannya dan tugas detektif pula adalah untuk cuba untuk menangkap dan menghalang pembunuh upahan tersebut.  Bahan downlaod ini juga mempunyai beberapa kad karakter istimewa, yang akan di shuffle-kan untuk kumpulan yang lain besar. Permainan ini berakhir dengan pembunuh upahan itu sendiri dibunuh, atau semua orang dalam bandar itu mati. Permainan ini boleh menjadi sangat phantasm oleh itu pertimbangkan untuk bermain lebih daripada satu kali bagi memberi peluang pada orang lain untuk menggalas peranan sebagai pembunuh upahan, doktor atau detektif.

Bersedia untuk bermain

Permainan mafia yang boleh dimuat turun ini merangkumi semua perkara yang tuan perlukan untuk bermula. Di dalamnya tuan akan menemui gambaran keseluruhan dengan lebih terperinci mengenai permainan ini dan arahan yang jelas bagi semua jenis karakter yang berbeza. Dalamnya termasukalah kad pemain , satu helaian senarai karakter istimewa dan satu helaian senarai kad penduduk bandar. Hanya dengan mencetak sebanyak mungkin helaian senarai penduduk bandar sebanyak mana yang tuan perlukan agar dapat memastikan semua orang dapat memengang sehelai kad. (Kami mengesyorkan tuan mencetaknya melalui bahan kertas yang lebih tebal supaya pemain-pemain tidak dapat melihat melalui belakang kad orang lain.)

Setelah kad-kad tuan itu tadi dipotong dan semua orang telah membaca arahan yang disediakan, tuan telah bersedia untuk bermain secara berpasukan. Nikmati keseronokkan melalui permainan  ini, ia mungkin terasa ganjil dan tidak masuk akal tetapi ia boleh menjadi satu pengalaman berharga untuk semua pserta yang terlibat!

Muat turun permainan ini DISINI

You cannot copy content of this page. This content is protected by DMCA