Aplikasikan Power of Play Dalam Pasukan Anda | Team Building

Team Building Malaysia @ Cherating Lagoona Villa Resort

Bagaimana Power Of Play Mendorong Kejayaan Dalam Pekerjaan

Kebanyakkan orang sedang bekerja lebih gigih dalam tempoh lebih panjang menyangka bahawa ini akan menyelesaikan masalah beban kerja yang semakin bertambah. Kesannya adalah, mereka masih ketinggalan, keadaan menjadi semakin bertambah buruk, keletihan yang amat, dan menjadi tidak terkawal.

Bagaimankah kita dapat memperbetulkan keadaan ini? Penglibatan Pekerja. Syarikat yang menggalakkan penglibatan pekerja melalui aktiviti team building akhirnya menjadi lebih berjaya. Kejayan dalam pekerjaan tidak diukur oleh tempoh masa bekerja yang diluangkan tuan, tetapi ianya dikukur oleh kualiti perkerjaan terebut. Dan kualiti pekerjaan tuan sangat bergantung pada kesejahteraan tuan.

Mengapa team building? Mereka menjadi lebih produktif dan seronok hasilnya, mewujudkan budaya kerja yang positif. Sejak tempat kerja menjadi lokasi dimana kita banyak menghabiskan  masa kita, adalah sangat penting untuk kita untuk merasa seronok ketika bekerja.

Fakta. Sekiranya kata-kata dan trak record kami yang terbukti tidak cukup untuk menyakinkan, satu kajian daripada Jurnal Pemasaran Dan Pengurusan Sumber Manusia (IJMHRM) membuktikan keberkesanan latihan aktiviti team building. Tuan boleh baca kajian tersebut di sini.

Samada tuan merupakan pemimpin pasukan atau C-level executive, kejayaan pasukan syarikat tuan bergantung sepenuhnya pada pasukan tuan.

Tanpa sedikit rekreasi, kualiti kerja kita akan terjejas.

Kita meluangkan sebahagian besar masa kita di tempat kerja. Memperuntukkan masa untuk meraikan diri sendiri melalui permainan adalah salah satu perkara yang tuan harus lakukan untuk kerjaya tuan. Apabila sesuatu projek yang tuan sedang usahakan menghadapi kesulitan yang serius (perkara normal), keluar beramai-ramai untuk makan tengah hari bersama rakan sekerja tuan, melakukan beberapa aktiviti permainan dalam pejabat, atau membaling dart pada papan dinding dapat menjernihkan semula pemikiran tuan daripada kekecewaan. Ini bermakna setelah tuan kembali semula daripada kesulitan yang menggangu pemikiran, tuan dapat mulakan semula dengan pendekatan lebih lebih jelas, sikap yang lebih positif yang sebenarnya dapat mengurangkan risiko kesilapan.

Tambah elemen permainan dalam kerja harian tuan!

Manfaat besar daripada aktiviti team building adalah pembelajaran yang dimatikan kepada otak bahagian otak kanan hemifera, yang mana sering jarang diransangkan dalam suasana tempat kerja.

Ingin tahu samada tuan merupakan seorang yang berfikir dengan otak kanan atau kiri? Ambil ujian ini!

Fahaman lazim pengunaan otak kanan hanya banyak manfaat kepada pekerjaan professional seperti artis, penulis, dan ahli musik, sekarang kita memahami berfikir dengan otak kanan juga memainkan peranan yang penting dalam dunia korporat. Serebrum ini meransang imiginasi, kretiviti, dan sifat ingin tahu! Jadi cuba sahaja, mula perkenalkan elemen permainan dalam kerja harian tuan. Kami disini bersedia menjawab kesemua persoalan tuan berkenaan aktiviti dan acara team building yang meneronokkan. Kami kongsikan semua jenis maklumat, e-book percuma, downloads, panduan dan bantuan tambahan untuk membantu tuan membina pasukan yang lengkap dan hebat.

You cannot copy content of this page. This content is protected by DMCA