Tips Untuk Mentakrifkan Semula Budaya Syarikat Tuan | Team Building

Team Building Malaysia @ Cherating Lagoona Villa Resort

Cherating Lagoona Villa Resort mendefinisikan semula dunia budaya syarikat

Kita semua sedar bahawa salah satu rahsia kunci kejayaan untuk pertumbuhan syarikat dan budaya oraganisasi syarikat yang positif adalah dengan membuat pelaburan jangka masa panjang dalam pasukan tuan melalui aktiviti seperti team building. Berdasarkan pengalaman kami, bukanlah sesuatu yang mengejutkan ianya sudah diterapkan dan menjadi satu budaya yang kami pilih sebagai definasi kejayaan kami. Malah kami di Cherating Lagoona Villa Resort sedang aktif membina pasukan kami sendiri selama bertahun tahun, jadi bukanlah menjadi rahsia lagi bahawa kami juga sedang berusaha dan sentiasa melalui proses belajar untuk menjadi sebuah pasukan yang terbaik untuk organisasi kami sendiri! Bukan sahaja kami sedang merancang aktiviti untuk pelanggan kami nikmati, malah kami juga mengambil langkah kanan bermula dengan mengumpulkan ahli pasukan kami untuk melontarkan idea dan pendapat untuk menambah baik kualiti servis kami… belajar dan terus belajar tanpa henti.

Kami menjadi saksi dimana masa seakan melepasi begitu cepat apabila tuan memilih untuk melakukan aktiviti-aktiviti yang membawa keseronokan.

Tekanan berada di atas bahu kami untuk menjadi pasukan contoh daripada segi penyamaian, kepimpinan jurulatih yang mempunyai kemahiran penyampaian dan skil yang tinggi, kualiti servis yang memuaskan, ice breaking yang menghiburkan, pasukan yang memasikan keselamatan pelangan-pelangan kami, penambahbaikan  modul modul kami hinggalah kepada kebersihan resort kami. Dengan kuasa keseronokan, kami mendorong rakan kerja kami untuk menjadi lebih gigih dan bertambah baik, mewujudkan hubungan yang lebih tulin, memahami antara satu sama lain dan memupuk budaya semangat kerja berpasukan yang tinggi melalui latihan latihan team building outdoor di kem resort kami, lebih pada itu kami sediri sedang berjuang untuk mempraktikkan tip-tip yang kami sendiri kongsikan. Kami menguruskan team building, dengan cara team building itu sendiri!

Ambil nasihat daripada yang pakar.

Kami berusaha untuk menjadi contoh untuk team building, mengetepikan sebarang perbezaan budaya semasa kerja syarikat tuan, kami boleh membantu membantu tuan yang ingin mendefinasikannya semula melalui aktiviti aktiviti team building kami, blog dan bahan download percuma.

Sumber seperti bahan download percuma  mempunyai strategi bagaimana tuan dapat mentransformasi budaya syarikat tuan dan mendorong pasukan tuan untuk berjaya dalam segenap aspek!

EBook kami yang paling popular, BAGAIMANA UNTUK MENJAYAKAN TEAM BUILDING , termasuk 12 muka surat merangkumi kesemua stratergi-stratergi untuk medapat hasil sebenar manfaat daripada team building

Bagaimanakah persekitaran budaya syarikat tuan?

Sentisasa ada ruang untuk di tambah baik, tidak kira apa juga situasinya. Team Building mempunyai telalu banyak manfaat, paling ketara adalah komunikasi. Majalah Forbes menjadikannya mudah untuk membuat penilaian apakah yang membentuk budaya di syarikat tuan.

Rujuk di sini.

Simon Sinek berkongsi tentang bagaimana tuan dapat transformasikan budaya syarikat.

“Kita tidak dapat mengawal perkara yang diluar kawalan kita. Kita hanya dapat bertangungjawab tentang perkara yang dalam kawalan kita sahaja-cth diri sendiri. Kita mempunyai pilihan untuk hidup dengan mindset pertumbuhan dan mewujudkan pasukan yang amanah walaupun mereka bersama kita  .”
Simon Sinek