Persaingan Menyatukan Pasukan | Team Building

Team Building Malaysia @ Cherating Lagoona Villa Resort

“Kami akan merombak dan mentransformasikan pasukan ini secara 360 darjah.”- Jason Kidd


Petikan team building dapat memberi inspirasi dan motivasi kepada pasukan kerja tuan untuk bekerjasama dan menyiapkan tugasan secara efisen. Mendapatkan sumber inspirasi daripada tokoh ternama seperti tokoh usahawan, tokoh sejarah bahkan pemain sukan profesional dapat mendorong semangat yang diperlukan bagi melengkapkan tugasan.

Persaingan mewujudkan penyatuan

Petikan ucapan dorongan team building minggu ini datangnya daripada salah satu pemain pertahanan terbaik dalam kejuaraan pertandingan NBA. Jason Kidd memberi ucapan ini ketika beliau dipilih bagi tempat kedua tercorot secara keseluruhan dalam pemilihan pasukan yang tersingkir daripada kejuaraan NBA pada tahun 1994 melalui pasukan beliau Dallas Mavericks.

Walaupun sebahagian peminat berpendapat ucapan beliau tidak cerdik kerana andai kata beliau mampu merombak pasukan 360 darjah sekalipun, mereka tetap berada dalam zon penyingkiran, saya adalah sebahagian peminat sukan ini yang mohon untuk tidak bersetuju. Saya mencabar kepada pengkritik-pengkritik ini supaya mengingatkan Kidd tentang “kesalahan matematik” beliau selepas beliau memimpin pasukan beliau merangkul kejuaraan pada tahun 2011 dimana kepulangan beliau tersebut ke dalam pasukan Dallas akhinya berjaya membawa pasukan Dallas kepada kejuaraan NBA pertama mereka.

Walaubagaimanapun, Kidd mustahil mampu untuk melakukannya secara berseorangan. Beliau mempunyai pasukan yang berbakat yang sentiasa menyokong beliau dari belakang dan berkeyakinan tinggi terhadap kemampuan mereka. Ini membuktikan persaingan telah menyatukan pasukan ini dengan baik,

Kidd dinobatkan sebagai pemain yang memiliki rekod assist yang terbanyak sepanjang zaman yang menjadi bukti dedikasi beliau sebagai pemain pasukan.

Persaingan dan cabaran mendorong pasukan untuk bekerjasama dan mencapai matlamat yang dikongsikan bersama. Cherating Lagoona Villa Resort menawarkan pelbagai pakej team building yang mendorong pasukan untuk bersaing secara berpasukan dan menyerlahkan setiap bakat individu. Pertandingan yang bersifat persahabatan adalah ramuan bagi sesebuah kejayaan!

Adakah pejabat tuan mempunyai apa-apa tradisi sukan yang mendorong ahli pasukan supaya mereka dapat membangun bersama di luar bangunan pejabat?

Kami amat berbesar hati untuk mendengar pandangan tuan bagaimana acara pertandingan dan sukan dapat mendorong semangat motivasi dalam persekitaran pejabat tuan! Semak semula untuk mendapatkan petikan motivasi team building setiap minggu dan maklumkan pada kami ucapan petikan yang manakah menjadi kegemaran tuan.