Cabar Produktiviti Anda | Team Building

Team Building Malaysia @ Cherating Lagoona Villa Resort

Terasa seperti ada tembok yang memperlahankan momentum kerja? Tidak berjaya capai sebanyak yang tuan mahukan? Perlukan bantuan untuk meransang diri sendiri atau mendorong produktiviti pasukan tuan? Jangan risau, kami mempunyai solusi untuk tuan! Memperkenalkan Cabaran Produktiviti Ukhwah.

Kami telah bahagiakan keseluruhan senarai produktiviti kepada empat kategori: Gambaran Besar, Organisasi, Networking dan Tugas harian. Setiap tugasan mempunyai nilai markah untuk setiap kategori, dengan markah yang lebih tinggi diberikan kepada item yang jatuh dalam kategori Gambaran Besar dan nilai markah yang lebih rendah dalam kategori Tugasan Harian. Mengunakan kaedah Cabaran Produktiviti Ukhwah ini, tuan dapat menilai kekuatan keseluruhan produktiviti tuan.

Cabaran Individu

Untuk kompenen individu dalam cabaran ini, kami menyediakan tuan dengan kertas penilaian produktiviti individu. Mengunakan alat ini, tuan dapat memasukan markah untuk setiap item produktiviti sepanjang tuan melengkapkan cabaran. Ia akan mengira markah keseluruhan yang terkumpul dalam setiap kategori, secara keseluruhan, dan membantu tuan untuk menilai purata markah harian untuk setiap minggu.

Jika purata markah produktiviti dalam seminggu adalah 25 mata sehari, minggu yang seterusnya cuba untu dapatkan 30 mata sehari. Ini akan mendorong produktiviti keseluruhan, dan juga mendorong tuan untuk mula membina tabiat yang baik.

Pertandingan Pasukan

Walaupun cabaran ini mempunyai kebaikan jika ianya dilakukan secara individu, keseronokan sebenar adalah datangnya daripada jadikannya satu pertandingan. Di akhir permarkahan, kita juga akan memasukkan markah dalam pasukan yang dapat membantu tuan menilai kemajuan setiap orang dalam pejabat. Untuk menjadikan pertandingan lebih adil untuk staf part-time, kami mencadangkan tuan menilai setiap orang mengunakan kaedah markah purata produktiviti harian. Rasional disebalik kaedah penilaian ini adalah, tuan layak mendapat mata apabila berjaya menyiapkan sesuatu tugasan hanya apabila berada di ofis atau kawasan tempat kerja, bukan berapa lama tuan berada di lokasi tersebut.

Bagaiman tuan menentukan pemenang cabaran ini terpulang pada tuan! Tuan boleh jumlahkan purata mata setiap individu untuk mengenal pasti individu yang telah berjaya menyipakan tugasan paling banyak dalam tempoh masa sepanjang satu bulan. Ataupun tuan boleh membandingkan produktiviti setiap orang untuk minggu pertama dan minggu terakhir untuk menentukan siapakah yang paling banyak dari segi peningkatan dalam tempoh pertandingan tersebut. Beri ganjaran contohnya dalam bentuk hadiah atau bonus kepada semua orang yang mengambil bahagian.

Samada tuan sedang memberi cabaran kepada diri sendiri ataupun kepada rakan sekerja tuanm mulakan dengan membangun tabiat yang baik untuk menjadi lebih produktif pada masa hadapan.  Mulakan Cabaran Produktiviti Ukhwah hari ini!

You cannot copy content of this page. This content is protected by DMCA